Vajíčkový salát s kuřecím masem a okurkou - postup přípravy
Málokdo chce trávit spoustu času v kuchyni při přípravě večeře. Pochutnejte si se svými blízkými na lahodném salátu s kuřecím masem, který připravíte za chviličku.
Základ
Marináda
Nejprve vložte kuřecí maso do studené osolené vody. Tu přiveďte k varu a maso vařte po dobu 15–20 minut. Dejte vařit také vejce, a to na 10 minut.
Nyní si připravte cibulovou marinádu. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Cibuli vložte do mísy a smíchejte ji se solí, cukrem, octem a vodou. Marinádu nechte odstát.
Uvařené maso vyndejte a nechte jej mírně zchladnout. Nechte vychladnout také vejce, a poté je oloupejte a nakrájejte na drobné kousky. Okurku nakrájejte na kostičky a smíchejte ji v míse s nakrájeným masem a vejci.
Sýr nastrouhejte nahrubo a vsypte jej do mísy s ostatními ingrediencemi. Do směsi přimíchejte také nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nakrájenou cibuli, kterou jste marinovali a scedili. Na závěr přidejte majonézu, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
Poznámka: Vajíčkový salát s kuřecím můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě jej před podáváním vložte alespoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ještě chutnější!