Vánoční ježečci s nutellovým krémem - postup přípravy
Vánoční ježečci s nutellovým krémem, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, jsou roztomilí a chutní. Rozzařte sváteční tabuli nápaditým cukrovím.
Těsto
Krém
Zdobení
Mouku vyšlehejte se změklým máslem, kakaem, moučkovým cukrem a vaječnými žloutky. Z ingrediencí vytvořte hladké těsto, které zabalte do fólie a vložte ho na 45 minut do lednice.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience předem prosejte.
Nyní připravte krém. Změklé máslo vyšlehejte s Nutellou, moučkovým cukrem a rumem. Těstem naplňte formičky ve tvaru ořechů, vymazané tukem, které odkládejte na plech.
Poznámka: Před tím, než budete těsto používat, nechte ho chvíli stát v pokojové teplotě.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Jakmile těsto vychladne, vyklopte ho z formiček. Krémem naplňte polovinu cukroví a druhou polovinou ho zakryjte. Poté ho vložte do lednice, kde nechte krém ztuhnout.
Čokoládu s olejem rozpusťte ve vodní lázni a širší, zakulacenou, část cukroví v ní obalte. Poté čokoládovou část pokryjte kokosem a cukroví položte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Poznámka: Olej dodá čokoládové polevě krásný lesk. Do polevy můžete přidat také máslo, které ji zjemní.
Polevu nechte zaschnout a špičatou část cukroví ozdobte světlou polevou a cukrářským zdobením tak, abyste vytvořili vzhled ježka.
Tip: Při zdobení se nechte inspirovat postupem níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou