Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční ježečci s nutellovým krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 14 minut

Vánoční ježečci s nutellovým krémem - postup přípravy

Vánoční ježečci s nutellovým krémem, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, jsou roztomilí a chutní. Rozzařte sváteční tabuli nápaditým cukrovím.

Ingredience pro:
50 kusů
+ -

Těsto

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku vyšlehejte se změklým máslem, kakaem, moučkovým cukrem a vaječnými žloutky. Z ingrediencí vytvořte hladké těsto, které zabalte do fólie a vložte ho na 45 minut do lednice. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience předem prosejte. 

2. KROK

Nyní připravte krém. Změklé máslo vyšlehejte s Nutellou, moučkovým cukrem a rumem. Těstem naplňte formičky ve tvaru ořechů, vymazané tukem, které odkládejte na plech. 

Poznámka: Před tím, než budete těsto používat, nechte ho chvíli stát v pokojové teplotě.

3. KROK

Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Jakmile těsto vychladne, vyklopte ho z formiček. Krémem naplňte polovinu cukroví a druhou polovinou ho zakryjte. Poté ho vložte do lednice, kde nechte krém ztuhnout.

4. KROK

Čokoládu s olejem rozpusťte ve vodní lázni a širší, zakulacenou, část cukroví v ní obalte. Poté čokoládovou část pokryjte kokosem a cukroví položte na plech, pokrytý pečicím papírem.

5. KROK

Poznámka: Olej dodá čokoládové polevě krásný lesk. Do polevy můžete přidat také máslo, které ji zjemní.

6. KROK

Polevu nechte zaschnout a špičatou část cukroví ozdobte světlou polevou a cukrářským zdobením tak, abyste vytvořili vzhled ježka.

Tip: Při zdobení se nechte inspirovat postupem níže ve videu.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů