Vepřová krkovička na pivu - postup přípravy
Jemně pikantní chuť vepřového masa vařeného v pivě je příjemnou změnou v jídelníčku a nejen muži tuto dobrotu určitě ocení. Zkuste starý recept z roku 1947, o nějž se s námi podělila paní Vladimíra Bosáková.
Ingredience
Maso nakrájejte na plátky silné asi 1 cm. V hrnci rozehřejte kousek másla. Cibuli nakrájejte nahrubo a zpěňte ji v rozehřátém másle. Přidejte plátky masa a nechte je z obou stran zatáhnout. Podle chuti je osolte a opepřete, přidejte kmín a česnek utřený se solí.
Maso v hrnci přiklopte pokličkou a duste ho, dokud nepustí šťávu. Tu nechte odpařit a poté ho podlijte světlým pivem. Vraťte zpátky pokličku a duste maso doměkka.
Hotové maso vyndejte z hrnce, omáčku zahustěte strouhankou a nechte chvilku provařit. Podávejte spolu s bramborem či bramborovou kaší.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.