Vepřové kotlety v sójové omáčce - postup přípravy
Originální a přitom snadný recept na zapečené vepřové kotlety se sójovou omáčkou s námi sdílela paní Hana Petrášová, která jej zdědila po své tetičce. Tento starý recept vám s jistotou zachutná i dnes.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kratší proužky. Orestujte je na pánvi či v pekáči, dokud nezesklovatí. Vepřovou kotletu nakrájejte na plátky, jemně je rozklepejte a po obou stranách osolte a opepřete. Plátky masa postříkejte sójovou omáčkou, obalte je ve strouhance a rozložte do pekáče s cibulkou.
Pekáč s masem vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte ho asi 1 hodinu pod pokličkou. Poté pokličku sejměte a nechte maso dopéct dalších 30 až 35 minut odkryté, aby na povrchu krásně zezlátlo.
Hotové pečené kotlety servírujte ihned zatepla s vařeným bramborem či bramborovou kaší a s čerstvou zeleninou.