Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Větrníky z odpalovaného těsta s krémem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Větrníky z odpalovaného těsta s krémem - postup přípravy

Větrníky z odpalovaného těsta jsou lehké a obsahují lahodnou krémovou náplň. Můžete je podávat ve všední den i při speciálních příležitostech, jako jsou narozeniny.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Krém

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte krém. V míse vyšlehejte mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, vaječnými žloutky a 200 ml mléka. Jakmile se ingredience propojí, směs vlijte do rendlíku se 450 ml mléka a vše zahřívejte 2–3 minuty, za stálého míchání. 

2. KROK

Poté, co směs zhoustne, přelijte ji do mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a nechte volně vychladnout. 

Poznámka: Fólii na krém umístěte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

3. KROK

Zatímco krém chladne, připravte odpalované těsto. Do čistého rendlíku nalijte vodu, kterou smíchejte s olejem a cukrem. Směs vařte 30 vteřin a poté ji odstavte z tepla. Do tekutiny vmíchejte mouku, a jakmile se ingredience propojí, těsto přendejte do mísy. 

4. KROK

Do těsta, za stálého šlehání, přidejte vejce a vytvořte hladké těsto, kterým naplňte cukrářský sáček. 

Poznámka: Vejce přidávejte jedno po druhém. Díky tomu se ingredience lépe sjednotí.

5. KROK

Na plechu, vyloženém pečicím papírem, vytvořte z těsta malé hromádky, které pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Těsto by mělo být upečené dozlatova. Během pečení troubu neotevírejte, aby větrníky nespadly.

6. KROK

Vychladlý krém vyšlehejte se změklým máslem a krémem naplňte cukrářský sáček. Vychladlé větrníky rozřízněte horizontálně na dvě části, mezi které vložte krém. 

Tip: Větrníky z odpalovaného těsta servírujte posypané moučkovým cukrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Easy Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů