Vláčný štrůdl s jablky a vlašskými ořechy - postup přípravy
Zútulněte svůj domov skořicovou vůní čerstvě upečeného štrůdlu s jablky a vlašskými ořechy. Je nadýchaný, oplývá jemnou chutí a doslova se rozplývá na jazyku.
Těsto
Náplň
Na posypání
Začněte s přípravou těsta. Ricottu smíchejte s cukrem a vejcem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mléko se slunečnicovým olejem.
Do směsi nakonec vmíchejte kypřicí prášek do pečiva s moukou a pomerančovou kůrou.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a mouku přidejte v několika dávkách.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které zakryjte a nechte několik minut odpočívat. Mezitím připravte náplň. Jablka oloupejte a nakrájejte na kousky.
Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřince.
Jablka smíchejte s pomerančovou šťávou z poloviny pomeranče, s cukrem a skořicí. V samostatné misce smíchejte rozinky s pomerančovou šťávou z druhé poloviny citrusu a tuto směs za pár minut smíchejte s jablky.
Nakonec do směsi vmíchejte vlašské ořechy a vzniklou náplní pokryjte těsto, které předem vyválejte na plát o tloušťce 0,5 cm, pomažte marmeládou a posypte rozlámanými sušenkami.
Těsto zarolujte a štrůdl s jablky položte na plech, pokrytý pečicím papírem. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Po vychladnutí pochoutku posypte moučkovým cukrem se skořicí a servírujte ji nakrájenou na kousky.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude štrůdl lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tutti a Tavola
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.