Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Voňavé smažené trojhránky se dvěma druhy sýra

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Voňavé smažené trojhránky se dvěma druhy sýra - postup přípravy

Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. To je stará známá věc. Kromě toho, že tělu poskytuje energii na zvládnutí celého dopoledne, určuje také, s jakou náladou se na své denní povinnosti vrhnete. Dobrá snídaně vám zkrátka rozjasní den. A jaká jiná snídaně by mohla být lepší, než ta, která je plná sýra?

Ingredience pro:
16 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Sýr čedar (případně jakýkoliv jiný oblíbený sýr) nastrouhejte na hrubém struhadle. Balkánský sýr buďto rovněž nastrouhejte, anebo ho jen v prstech rozdrťte na malé kousky. Šest nebo sedm kousků jarních cibulek nasekejte na hrubá kolečka.

2. KROK

Do hluboké misky vyklepněte tři vajíčka. Metličkou je mírně rozšlehejte a přidejte k nim rozdrobený balkánský sýr a nastrouhaný čedar. Promíchejte a přihoďte do směsi také pokrájenou jarní cibulku. Znovu promíchejte a dochuťte jednou čajovou lžičkou soli, stejným množstvím mleté sladké papriky a podle chuti přidejte také mletý černý pepř. Koření důkladně zapracujte do vaječné směsi, aby se rozptýlilo v celém jejím objemu.

3. KROK

Nakonec přilijte do misky mléko, vsypte prášek do pečiva a také hladkou mouku a zadělejte hutné těsto. Nejprve jej promíchejte špachtlí a poté jej začněte hníst rukou. Výsledkem by mělo být pevné, soudržné a nelepivé těsto. Zformujte ho do tvaru koule, pomoučněte jeho povrch a rozdělte ho na dvě poloviny. Každou z nich opět vytvarujte na kouli, mírně rukama rozprostřete do silné kulaté placky. Tu rozkrájejte na osm dílků. Totéž udělejte i s druhou těstovou plackou.

4. KROK

Na kamnech zahřejte pánev s vrstvou rostlinného oleje a když je horký, vyskládejte na pánev první sadu trojúhelníčků. Smažte je několik minut, dokud spodní strana nezezlátne, a otočte je na druhou stranu. Pokračujte v dopékání několik dalších minut, aby byly trojúhelníčky zespodu zlatavé a uvnitř propečené, jemné a nadýchané. Po dopečení nechte trojúhelníčky okapat na papírových utěrkách a ještě čerstvé podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů