Voňavé smažené trojhránky se dvěma druhy sýra - postup přípravy
Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. To je stará známá věc. Kromě toho, že tělu poskytuje energii na zvládnutí celého dopoledne, určuje také, s jakou náladou se na své denní povinnosti vrhnete. Dobrá snídaně vám zkrátka rozjasní den. A jaká jiná snídaně by mohla být lepší, než ta, která je plná sýra?
Ingredience
Sýr čedar (případně jakýkoliv jiný oblíbený sýr) nastrouhejte na hrubém struhadle. Balkánský sýr buďto rovněž nastrouhejte, anebo ho jen v prstech rozdrťte na malé kousky. Šest nebo sedm kousků jarních cibulek nasekejte na hrubá kolečka.
Do hluboké misky vyklepněte tři vajíčka. Metličkou je mírně rozšlehejte a přidejte k nim rozdrobený balkánský sýr a nastrouhaný čedar. Promíchejte a přihoďte do směsi také pokrájenou jarní cibulku. Znovu promíchejte a dochuťte jednou čajovou lžičkou soli, stejným množstvím mleté sladké papriky a podle chuti přidejte také mletý černý pepř. Koření důkladně zapracujte do vaječné směsi, aby se rozptýlilo v celém jejím objemu.
Nakonec přilijte do misky mléko, vsypte prášek do pečiva a také hladkou mouku a zadělejte hutné těsto. Nejprve jej promíchejte špachtlí a poté jej začněte hníst rukou. Výsledkem by mělo být pevné, soudržné a nelepivé těsto. Zformujte ho do tvaru koule, pomoučněte jeho povrch a rozdělte ho na dvě poloviny. Každou z nich opět vytvarujte na kouli, mírně rukama rozprostřete do silné kulaté placky. Tu rozkrájejte na osm dílků. Totéž udělejte i s druhou těstovou plackou.
Na kamnech zahřejte pánev s vrstvou rostlinného oleje a když je horký, vyskládejte na pánev první sadu trojúhelníčků. Smažte je několik minut, dokud spodní strana nezezlátne, a otočte je na druhou stranu. Pokračujte v dopékání několik dalších minut, aby byly trojúhelníčky zespodu zlatavé a uvnitř propečené, jemné a nadýchané. Po dopečení nechte trojúhelníčky okapat na papírových utěrkách a ještě čerstvé podávejte.