Zapečené brambory s cibulí a anglickou slaninou - postup přípravy
Z vařených brambor lze upéct velmi chutné a jednoduché jídlo k obědu i večeři. V kombinaci s anglickou slaninou, česnekem a cibulí jednoduše nemá chybu.
Ingredience
Dejte vařit brambory ve slupce, a až budou měkké, slijte vodu, nechte je vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na kusy. Cibule rozkrájejte na půlkolečka, slaninu na kostičky a česnek na plátky. Dejte cibuli se slaninou a česnekem smažit na pánev, dokud nezačne cibule sklovatět.
Zapékací formu vymažte olejem, dejte do ní brambory a směs z pánve. Dle chuti vše osolte, opepřete a posypejte majoránkou, drceným kmínem a tymiánem. Dobře promíchejte. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte brambory asi 40 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem