Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené hlávkové zelí s vejcem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečené hlávkové zelí s vejcem - postup přípravy

Zapečené hlávkové zelí je syté, výživné a skvěle se hodí jako lehký hlavní chod nebo příloha k masovým pokrmům. Díky jednoduchosti přípravy ho zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Zálivka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí očistěte, nakrájejte ho na kostičky a v míse ho smíchejte se solí a vroucí vodou. Poté ho vařte 5 minut. 

Poznámka: Vody použijte tolik, aby bylo zelí zcela ponořené.

2. KROK

Po této době zelí sceďte a vložte ho do zapékací mísy. V jiné misce smíchejte 30 ml mléka se škrobem. Poté do mísy vlijte zbytek mléka a přidejte vejce se solí, koření a provensálské bylinky.

Tip: Místo kukuřičného škrobu můžete použít i bramborový škrob.

3. KROK

Směsí zalijte zelí v míse, kterou přikryjte alobalem a pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Poté alobal mírně odkryjte a pokračujte v pečení dalších 5–10 minut. 

4. KROK

Jakmile zelí trochu zhnědne, můžete ho servírovat jako přílohu nebo lehkou večeři s pečivem. 

Tip: Zapečené hlávkové zelí můžete servírovat posypané nasekanou petrželkou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů