Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené rybí filé v sýrové peřině

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Zapečené rybí filé v sýrové peřině - postup přípravy

Díky tomuto receptu na zapečené rybí filé naučíte jíst ryby i ty, kteří je dosud nejedli. Maso je křehké a zapečené ve smetanové směsi s výraznou chutí hořčice a sýra.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ryby nakrájejte na kousky, kterými pokryjte dno pekáče. Maso ochuťte solí a pokračujte s přípravou marinády. 

2. KROK

Smetanu smíchejte s vejcem a hořčicí. Poté, co se ingredience propojí, přidejte nastrouhaný tvrdý sýr. 

Tip: Druh sýra můžete zvolit na základě vlastní chuti. K rybě se skvěle hodí například Čedar, Gouda nebo Mozzarella.

3. KROK

Ingredience promíchejte, směsí zalijte rybí maso v pekáči a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut. 

4. KROK

Zapečené rybí filé servírujte nakrájené na kousky. 

Tip: Pokrm můžete podávat s vařenými brambory nebo lehkým zeleninovým salátem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Natalia jetel recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů