Zapečený chléb s vejcem a sýrem - postup přípravy
Nejenže jsou tyto chlebíky zapečené s vejcem a sýrem dokonalou snídaní, využít je můžete i jako svačinu či večeři, je to jen na vás. Moc surovin na jejich upečení nepotřebujete a s časem je to podobně. Pokud si k nim uděláte ještě i nějaký salátek, rozhodně nebudete litovat.
Ingredience
Do misky umístěte máslo a nechejte jej roztopit v mikrovlnné troubě. Nachystejte si plech na pečení a máslo do něj nalijte, rovnoměrně jej rozprostřete. Krajíce chleba rozprostřete na plech. Vezměte si tvrdý sýr, třeba eidam nebo goudu, a nastrouhejte jej nahrubo. Poklaďte jej na všechny krajíce chleba.
Poté uprostřed vytvořte ze sýra důlek pro vajíčko. Vejce rozklepněte a vlijte jej přímo do něj. Postup opakujte se všemi krajíci chleba. Okořeňte solí, pepřem a mletou sladkou paprikou dle libosti. Pokud máte na koření odlišné preference, můžete zvolit i jiné, je to jen na vás.
V mikrovlnné troubě si rozehřejte zbývající máslo, pokud vám již stihlo ztuhnout. Polijte s ním všechna vejce. Troubu si předehřejte na 190 stupňů a plech s chlebíky do ní umístěte na cca 10 minut. Po vytažení můžete vidět, jak se uprostřed chleba utvořilo krásné volské oko. Můžete okamžitě podávat, dobrou chuť!
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.