Zapečený chléb s vejcem a sýrem - postup přípravy
Nejenže jsou tyto chlebíky zapečené s vejcem a sýrem dokonalou snídaní, využít je můžete i jako svačinu či večeři, je to jen na vás. Moc surovin na jejich upečení nepotřebujete a s časem je to podobně. Pokud si k nim uděláte ještě i nějaký salátek, rozhodně nebudete litovat.
Ingredience
Do misky umístěte máslo a nechejte jej roztopit v mikrovlnné troubě. Nachystejte si plech na pečení a máslo do něj nalijte, rovnoměrně jej rozprostřete. Krajíce chleba rozprostřete na plech. Vezměte si tvrdý sýr, třeba eidam nebo goudu, a nastrouhejte jej nahrubo. Poklaďte jej na všechny krajíce chleba.
Poté uprostřed vytvořte ze sýra důlek pro vajíčko. Vejce rozklepněte a vlijte jej přímo do něj. Postup opakujte se všemi krajíci chleba. Okořeňte solí, pepřem a mletou sladkou paprikou dle libosti. Pokud máte na koření odlišné preference, můžete zvolit i jiné, je to jen na vás.
V mikrovlnné troubě si rozehřejte zbývající máslo, pokud vám již stihlo ztuhnout. Polijte s ním všechna vejce. Troubu si předehřejte na 190 stupňů a plech s chlebíky do ní umístěte na cca 10 minut. Po vytažení můžete vidět, jak se uprostřed chleba utvořilo krásné volské oko. Můžete okamžitě podávat, dobrou chuť!