Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečený cikánský biftek

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Zapečený cikánský biftek - postup přípravy

Ohledně jeho názvu panují nejasnosti, nicméně jisté je, že tento masový pokrm je jednoduše skvělý. Zvláštní na něm je, že je nejlepší nepoužívat na něj příliš mnoho koření, aby se tak lépe rozvinula chuť a vůně masa doplněného o lahodnou slaninu a zeleninu. Celý recept je perfektně vybalancovaný a slibujeme vám, že ho budete často a rádi opakovat.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Kuřecí stehna důkladně umyjte a osušte je papírovými utěrkami. Pak každé z nich na spodní straně podélně rozřízněte tak, abyste byli schopni odstranit stehenní kost. Stáhněte také kůži a rozložte maso na prkénko. Zakryjte ho igelitem a paličkou je jemně rozklepejte tak, abyste získali větší pláty zhruba o stejné tloušťce.




Oloupejte cibuli a nakrájejte ji buďto na kolečka, anebo na půlkulaté plátky. Nakládané okurky okapejte a podélně je pokrájejte na tenké plátky. Pokud máte slaninu v celku, nakrájejte ji rovněž na tenké plátky. Pokud nemáte kráječ, nejsnáze vám to půjde tak, že slaninu předem zamrazíte.

Připravte si zapékací mísu vhodné velikosti a vymažte ji olejem. Každý plát masa z obou stran osolte a opepřete a potřete jej hořčicí. Nyní navrstvěte ochucené maso tak, že první plát masa potřený hořčicí vložte na dno připravené zapékací mísy, na něj rozložte pár plátků okurek, na okurky přijde cibule a na cibuli slanina. Pak znovu maso a stejným způsobem na sebe navrstvěte i zbylé plátky masa s okurkami, cibulí a slaninou.


Poslední vrstvu tvoří plát masa. Aby se celý masový balíček nerozpadl, převažte jej provázkem. Zasypejte maso v míse zbylou cibulí, vložte do trouby vyhřáté na 170 stupňů Celsia a pečte asi hodinu.

Po dopečení přestřihněte provázky a servírujte spolu s bramborami a čerstvou či grilovanou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů