Zavařené ředkvičky ve sladkokyselém nálevu - postup přípravy
Pokud milujete ředkvičky a chcete si je dopřát po celý rok, vyzkoušejte recept na tyto zavařované ve sladkokyselém nálevu. Využít je můžete do pomazánek, do salátů, polévek nebo si je dejte jen tak samotné.
Na ředvičky
Na nálev
Na dno čisté, suché a vysterilizované sklenice vložte 2 oloupané česneky, 1 bobkový list, 4 kuličky celého černého pepře a 3 kuličky nového koření.
Do každé sklenice vložte kopr a petrželku. Ředkvičky velmi pečlivě omyjte pod tekoucí vodou. Poté je z obou stran lehce seřízněte a naskládejte je do sklenic.
Ředkvičky zalijte studenou vodou, sklenice přiklopte víčkem a nechte je odstát přibližně 5–6 minut. Poté je slijte, zalijte je vroucí vodou a opět je přiklopte víčkem. Následně je nechte stát další 5–6 minut.
Vodu z ředkviček nyní nalijte do mísy a přilijte k ní vodu. Poté vše nalijte do hrnce a nálev dochuťte solí a cukrem. Přiveďte ho k varu a vlijte do něj ocet.
Nálev nalijte na připravené ředkvičky, sklenice uzavřete víčky a důkladně je utáhněte. Poté je postavte dnem vzhůru a nechte je vychladnout.
Vychladlé sklenice přendejte na suché a tmavé místo. Nechte je stát alespoň 2 až 3 týdny a poté je můžete konzumovat.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.