Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zdravý, rychlý a chutný vaječný předkrm

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Zdravý, rychlý a chutný vaječný předkrm - postup přípravy

Vajíčka v nejrůznějších podobách, naměkko, natvrdo, nahniličku či míchaná, jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Nedávné odborné výzkumy také ukazují, že vajíčka navíc zdaleka nejsou tak nezdravá, jak se dlouhá léta myslelo, naopak. Dnes vám proto přinášíme zdravý a zároveň nevšední recept na zajímavý překrm, který si z nich můžete snadno a rychle připravit, a to ve vegetariánské i nevegetariánské podobě. Oceníte ho jistě i při nejrůznějších letních oslavách či grilování.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Příprava pomazánky je velmi jednoduchá. Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je nadrobno nakrájíme nebo nastrouháme na struhadle.




Následně k nim do misky přidáme nadrobno nesekané bylinky, tedy kopr, petrželku a také zelenou cibulku. Promícháme a přidáme prolisovaný česnek, dvě polévkové lžíce majonézy, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a pomazánka je hotová.

V případě, že například držte dietu a nechcete do pomazánky přidávat majonézu, můžete ji snadno nahradit malým množstvím zakysané smetany či bílého jogurtu.


Dalším krokem je nakrájení rajčat na kolečka, vzhledem k účelu použití je lepší dát přednost rajčatům větší velikosti. Kolečka rajčat vložíme na talíř a následně je pokryjeme vrstvou vaječné pomazánky. Vložíme na chvilku do lednice a můžeme podávat.

Pokud chcete, můžete do vaječné pomazánky dle vašich chuťových preferencí přidat i další ingredience, které její chuť ozvláštní, například nastrouhaný sýr či dušenou šunku. Rajčatové chlebíčky lze samozřejmě konzumovat jen tak, nebo s čerstvým celozrnným pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů