Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová polévka s kuřecím masem

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zeleninová polévka s kuřecím masem - postup přípravy

Zeleninová polévka s kuřecím masem je skvělou volbou ke každodennímu obědu. Je dokonale ochucená a zasytí vás na dlouhou dobu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Na rozpáleném olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Mrkev nakrájejte na kostičky a přidejte ji k cibuli. Krátce promíchejte.

2. KROK

Přidejte do polévky také na kostičky nakrájený celer a kedlubnu. Přidejte do polévky a znovu ji krátce promíchejte.

3. KROK

Nakrájejte papriku a vsypte ji do polévky. Hned poté přidejte také lžící rajčatového protlaku a mleté sladké papriky.

4. KROK

Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a po přidání do hrnce maso v polévce krátce restujte. Přidejte pokrájenou chilli papričku a česnek. Polévku promíchejte.

5. KROK

Dochuťte polévku solí, cukrem, rozmarýnem a tymiánem. Polévku přikryjte poklicí a nechte ji vařit sedm minut.

6. KROK

Brambory nakrájejte na kostičky a vhoďte je do polévky. Vařte polévku, dokud brambory nezměknou, trvá to minimálně 15 minut

7. KROK

Do polévky přidejte promytou rýži a také na kostičky nakrájenou cuketu. Vařte polévku dalších deset minut. Na závěr ji ozdobte nahrubo nasekaným koprem.

8. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Rychlé chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů