Zeleninová polévka s kuřecím masem - postup přípravy
Zeleninová polévka s kuřecím masem je skvělou volbou ke každodennímu obědu. Je dokonale ochucená a zasytí vás na dlouhou dobu.
Ingredience
Na rozpáleném olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Mrkev nakrájejte na kostičky a přidejte ji k cibuli. Krátce promíchejte.
Přidejte do polévky také na kostičky nakrájený celer a kedlubnu. Přidejte do polévky a znovu ji krátce promíchejte.
Nakrájejte papriku a vsypte ji do polévky. Hned poté přidejte také lžící rajčatového protlaku a mleté sladké papriky.
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a po přidání do hrnce maso v polévce krátce restujte. Přidejte pokrájenou chilli papričku a česnek. Polévku promíchejte.
Dochuťte polévku solí, cukrem, rozmarýnem a tymiánem. Polévku přikryjte poklicí a nechte ji vařit sedm minut.
Brambory nakrájejte na kostičky a vhoďte je do polévky. Vařte polévku, dokud brambory nezměknou, trvá to minimálně 15 minut
Do polévky přidejte promytou rýži a také na kostičky nakrájenou cuketu. Vařte polévku dalších deset minut. Na závěr ji ozdobte nahrubo nasekaným koprem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem