Zeleninový letní salát s vejci a majonézou - postup přípravy
Pokud máte chuť na lehký oběd nebo večeři, vyzkoušejte tento zeleninový letní salát s vejci a majonézou. Jeho příprava je velmi snadná a zabere vám jen pár minut.
Ingredience
Do hrnce vložte vejce, zalijte je vodou a uvařte je pod poklicí natvrdo. Poté natrhejte hlávkový salát na jednotlivé listy, omyjte je pod tekoucí vodou a následně je přendejte okapat na utěrku.
Ředkvičky omyjte pod tekoucí vodou a seřízněte je z obou stan. Poté okapané listy hlávkového salátu natrhejte do mísy na menší kusy.
Očištěné ředkvičky překrojte napůl, nakrájejte je na plátky a poté je přendejte do mísy k salátu. Okurku omyjte pod tekoucí vodou a rozkrojte ji napůl.
Rozkrojenou okurku nakrájejte na plátky a vložte ji do mísy s ostatní zeleninou. Omytou a očištěnou jarní cibulku nakrájejte na drobné kousky.
Uvařená vejce oloupejte, překrojte je napůl a poté je nakrájejte na menší kousky. Přendejte je do mísy a přidejte k nim 3–4 lžíce majonézy.
Letní salát velmi pečlivě promíchejte a případně ho dochuťte solí a pepřem. Poté ho můžete ihned servírovat.
Tip: Majonézu můžete nahradit zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Angie Cooking