Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninový letní salát s vejci a majonézou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Zeleninový letní salát s vejci a majonézou - postup přípravy

Pokud máte chuť na lehký oběd nebo večeři, vyzkoušejte tento zeleninový letní salát s vejci a majonézou. Jeho příprava je velmi snadná a zabere vám jen pár minut.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do hrnce vložte vejce, zalijte je vodou a uvařte je pod poklicí natvrdo. Poté natrhejte hlávkový salát na jednotlivé listy, omyjte je pod tekoucí vodou a následně je přendejte okapat na utěrku.

2. KROK

Ředkvičky omyjte pod tekoucí vodou a seřízněte je z obou stan. Poté okapané listy hlávkového salátu natrhejte do mísy na menší kusy.

3. KROK

Očištěné ředkvičky překrojte napůl, nakrájejte je na plátky a poté je přendejte do mísy k salátu. Okurku omyjte pod tekoucí vodou a rozkrojte ji napůl.

4. KROK

Rozkrojenou okurku nakrájejte na plátky a vložte ji do mísy s ostatní zeleninou. Omytou a očištěnou jarní cibulku nakrájejte na drobné kousky.

5. KROK

Uvařená vejce oloupejte, překrojte je napůl a poté je nakrájejte na menší kousky. Přendejte je do mísy a přidejte k nim 3–4 lžíce majonézy.

6. KROK

Letní salát velmi pečlivě promíchejte a případně ho dochuťte solí a pepřem. Poté ho můžete ihned servírovat.

7. KROK

Tip: Majonézu můžete nahradit zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Angie Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů