Zelná placka s koriandrem a jarní cibulkou - postup přípravy
Připravte si lehký a současně také zdravý oběd či večeři v podobě zelné placky s koriandrem a jarní cibulkou. Tento pokrm si zamilujete i přesto, že nejste vegetariáni. Je velmi vydatný a doplní potřebné vitamíny!
Ingredience
Začněte tím, že si omyjete a očistíte zelí. To pak nakrájejte ostrým nožem na tenčí nudličky a umístěte do velké mísy. Následně nasekejte najemno i čerstvý koriandr a nakrájejte na tenká kolečka jarní cibulku.
Obě suroviny přidejte k zelí a promíchejte. Možné je doplnit zeleninu i o chilli papričku, pakliže máte rádi pikantní pokrmy.
Dokončování těsta a pečení zelné placky
Nyní ještě k zelenině zakomponujte lisovaný česnekový stroužek a směs, kterou jste připravili z rozšlehaných vajec, sójové omáčky a hladké mouky. Vše důkladně promíchejte a těsto naneste na pánev s rozpáleným slunečnicovým olejem.
Placku pečte po dobu několika minut dozlatova. Poté ji obraťte pomocí talíře na druhou stranu a dopékejte. Na povrch můžete nasypat dle libosti sezamová semínka.
Servírování zelné placky s koriandrem a jarní cibulkou
Upečenou zelnou placku s koriandrem a jarní cibulkou vyjměte z pánve na talíř a ihned podávejte naporcovanou na menší kousky. Hodit se bude k pokrmu třeba dip ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé možnosti dochucení zelné placky
Pokud máte rádi uzeniny, můžete do těsta před pečením placky zakomponovat třeba i nahrubo strouhanou šunku či uzené maso. Hodit se bude ostatně i strouhaný tvrdý sýr.