Zelný nákyp s mletým masem a smetanou - postup přípravy
Pokud vaše děti nemají rády zeleninu a vy je tomu chcete naučit, připravte jim zelný nákyp s mletým masem, díky kterému si zeleninu oblíbí. Jeho příprava je snadná.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Do stejné misky nastrouhejte nahrubo oloupanou mrkev a směs smíchejte se zakysanou smetanou, kořením Mletá masa, pepřem, solí a mletým masem.
Poznámka: Trochu zakysané smetany si nechte na závěrečné potření pokrmu.
Zelí nastrouhejte na tenké proužky a v míse ho smíchejte se solí.
Poznámka: Zelí pořádně prohněťte, aby se sůl dostala všude. Díky tomu zelí zkřehne.
Připravte si tukem vymazaný plech, na který polovinu množství zelí rozprostřete. Zelí následně pokryjte masovou směsí, zarovnejte ji dohladka a pokryjte ji druhou polovinou zelí.
Rajčata omyjte a nakrájejte je na plátky, kterými pokryjte vrstvu zelí. Na závěr rajčata pomažte trochou smetany, plech zakryjte alobalem a zelný nákyp s mletým masem pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 5 minut.
Poznámka: Po pěti minutách sundejte alobal a pokrm pečte dalších 30–40 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Другая Кухня