Květák na nový způsob, který vás příjemně překvapí - postup přípravy
Zapečený květák se zeleninou je skvělý způsob, jak dostat do dětí mnohem více zeleniny, kterou normálně nejí. Navíc budete mít během chvilky připravenou rodinnou večeři, kterou si všichni vychutnají.
Ingredience
Nakrájejte květák na růžičky a vložte ho do velkého hrnce. Zalijte vodou a zapněte sporák. Poté dochuťte lžičkou soli a přidejte mléko. Zakryjte pokličkou a duste po dobu 5-7 minut. Nemíchejte příliš často, stačí zamíchat jen jednou. Až bude květák měkký, sundejte do ze sporáku a dejte do velké mísy. Přidejte do něj vejce a tyčovým mixérem míchejte, dokud nezískáte konzistenci květákového pyré.
Do květáku přidejte mouku, dochuťte solí a důkladně promíchejte stěrkou. Nyní je čas na přípravu zeleniny. Houby, zelenou i červenou papriku, cibuli, rajčata a mrkev nakrájejte na malé kostičky. Připravte si pánev. Zahřejte olej a orestujte cibuli, dokud nebude lehce hnědá. Poté přidejte mrkev a houby. Restujte dalších 7-8 minut.
Přidejte rajčata a pokračujte v restování dalších 5 minut na středním plamenu. Směs dochuťte solí, sušenou mátou, červenou paprikou a mletým černým pepřem podle toho, jak to máte rádi. Zeleninu důkladně promíchejte, aby se ochutily všechny kousky.
Do skleněné formy určené do trouby nalijte trochu oleje a vymastěte formu. Vložte do ní květákové pyré a rovnoměrně ho rozetřete stěrkou. Na květák rozložte zeleninovou směs.