Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sekané řízečky ze dvou druhů masa

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Sekané řízečky ze dvou druhů masa - postup přípravy

Možná už jste slyšeli o tom, že někteří lidé připravují řízky v troubě. Většina lidí je však stále dělá na pánvi. Je to sice tradiční způsob, ale díky troubě nemusíte nic smažit, vaše kuchyň nebude nepříjemně vonět a výsledek nebude tak mastný jako z pánve. Vyzkoušejte tuto metodu a zaručeně upustíte od smažení.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si mleté kuřecí a vepřové maso nebo si je sami namelte. Výběr je samozřejmě na vás podle toho, co máte nejraději a na jaké maso máte právě chuť. Do mletého masa přidejte tři najemno nakrájené malé cibule a dva stroužky česneku. Poté přidejte trochu suchého chleba (místo strouhanky). Suchý chléb namočte do čisté vody, aby změkl a mohli jste ho použít na zahuštění. Všechny ingredience nechte projít mlýnkem na maso. Namočený chléb můžete přidat až do namleté směsi. Vše osolte podle chuti. Ideální je jedna čajová lžička. Přidejte mletý černý pepř podle chuti. Vše důkladně promíchejte. Směs nešlehejte mixérem, jen vše promíchejte stěrkou (případně rukama). Musíte získat hladkou směs.

2. KROK

Vytvořte menší placky ve tvaru řízku nebo karbanátku. Následně je obalte ve strouhance. Řízky rozložte na plech nebo pekáč vyložený pečicím papírem. Pokud nemáte po ruce pečicí papír, můžete pekáč nebo plech jednoduše vymazat olejem.

3. KROK

Horní část řízečků namažte malým množstvím oleje pomocí kuchyňského štětce a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte po dobu 30 minut.

4. KROK

Tyto řízečky z mletého masa budou velmi chutné, uvnitř šťavnaté a na povrchu křupavé. Jde o velmi pohodlný a lehký způsob přípravy. Jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši, brambory, hranolky, rýži nebo těstoviny. Záleží jen na tom, co k nim máte rádi. Nezapomeňte také na zeleninový salát, který vyváží chuť pečeného masa. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů