Kakaové muffiny plněné bílou čokoládou - postup přípravy
Jakmile je člověk pozván na nějakou oslavu či sešlost, obvykle nechce přijít s prázdnýma rukama. A jelikož je celkem jasné, že většina lidí donese spíše nějakou tu flašku alkoholu, můžete být pro jednou originální a zkusit to vzít sladkou cestou. Těmito muffiny potěšíte každého hosta.
Ingredience
Do větší mísy rozklepněte dvě vejce a přidejte k nim vanilkový cukr, špetku soli, cukr krystal a vyšlehejte elektrickým šlehačem. Během šlehání postupně dolijte i rostlinný olej. Jakmile budete mít důkladně prošleháno, dolijte plnotučné mléko a tentokrát promíchejte metličkou. Přisypejte trochu mouky, zašlehejte metličkou a takto postup opakujte, dokud vám nedojde mouka. Prosejte kakao, zamíchejte metličkou a totéž proveďte i s práškem do pečiva.
Nachystejte si formu na muffiny a vyložte ji košíčky na muffiny. Každý naplňte cca do větší poloviny, budete ještě potřebovat místo. Bílou čokoládu nalámejte na kostičky a do každého muffinu dejte jednu, pokud ovšem máte rádi hodně náplně, tak nešetřete a dejte i dvě až tři. Vršek opět zalijte zbylým těstem.
Muffiny dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu 15 až 20 minut. Délka pečení se liší v závislosti na vaší troubě. Po vytažení je poprašte moučkovým cukrem a máte hotovo, dobrou chuť!