Nepečené malinové řezy „Fiona“ se smetanovým krémem a galaretkou - postup přípravy
Jsou jako vystřižené z pohádky o krásných princeznách a dvorných princích! Nádherné řezy oděné v růžovém potěší všechny malé i velké slečny, které zbožňují tuto nádhernou barvu a příchuť zralých malin. Příprava je vcelku jednoduchá a díky nádherným barvám navíc i velmi zábavná.
Korpus
Malinový krém
Růžový smetanový krém
Růžové želé
Připravte si zapékací misku nebo obdélníkovou dortovou formu, kterou vyložte pečicím papírem a na jejíž dno vyskládejte souvislou vrstvu máslových sušenek.
V hrnci smíchejte malinový sirup s vodou a mlékem. Z této směsi odeberte jednu sklenici a rozmíchejte v ní tři balíčky malinového pudinku tak, aby se prášek úplně rozpustil. Zbytek směsi přiveďte na sporáku k varu. Když začne bublat, přilijte k ní rozmíchaný pudink a pokračujte v míchání, dokud směs nezhoustne. Pak ji ihned nalijte do formy na sušenkovou vrstvu a rovnoměrně ji rozetřete do roviny. Na malinovou vrstvu opět vyskládejte sušenky.
Do hrnce nebo mísy nalijte 1 šálek horké vody a rozpusťte v ní malinovou nebo třešňovou galaretku. Nechte ji nabobtnat a úplně vychladnout. Mezitím vyšlehejte smetanu do tuhé pěny a zašlehejte do ní vychlazenou galaretku. Tuto hmotu pak rozprostřete na druhou sušenkovou vrstvu dortu. Povrch opět uhlaďte do roviny a vložte dort do lednice vychladit.
Nakonec v horké vodě rozmíchejte rubínovou galaretku, kterou nechte důkladně nabobtnat a samovolně zchladnout, a nalijte ji na povrch zchlazeného dortu. Ten pak vraťte zpátky do lednice, kde ho nechte odležet alespoň 3 hodiny, nejlépe ale přes noc. Hotové řezy „Fiona“ nakrájejte na kostky a podávejte.