Smažené závitky z pekingského zelí s mletým masem - postup přípravy
Zajímavou variantou úpravy pekingského zelí mohou být netradiční závitky plněné směsí z mletého masa. Jsou snadné na přípravu a skvěle ochucené.
Ingredience
Rozeberte čínské zelí na listy. Dejte je do podlouhlé nádoby, zalijte horkou vodou a nechte 30 minut stát, aby změkly. Nakrájejte si cibuli na kostičky a mrkev nastrouhejte na struhadle.
Cibuli dejte smažit na pánev na cca 5 minut. Pak přidejte mrkev a smažte 2 minuty. Směs dejte na pánvi ke straně, přidejte olej, dejte mleté maso, trochu ho zarestujte a smíchejte se zeleninou. Rajčatový protlak smíchejte se 150 mililitry vody a nalijte ke směsi. Přidejte sůl, pepř, sušený zázvor, sušený česnek a sladkou papriku. Promíchejte a nechte na malém plameni pod poklicí 30 minut dusit, občas zamíchejte.
V misce rozšlehejte vejce, přidejte hladkou mouku a vymíchejte těstíčko. Na talíř si připravte strouhanku. Dejte na každý list zelí trochu masové směsi, srolujte a boky zastrčte dovnitř. Namočte všechny závitky v těstíčku, poté je obalte ve strouhance a na závěr je všechny osmažte na troše rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova.