Jednoduchá pizza na plech - postup přípravy
Jestliže máte chuť na domácí pizzu, která vám ale nezabere příliš práce a času, vyzkoušejte ji podle našeho receptu. Skvěle se doplňuje se žampiony, paprikou, salámem a sýrem, pokud vám však tato kombinace nevyhovuje, jednoduše si ji obměňte dle svých představ.
Na těsto (1 sklenice = 200 ml)
Na omáčku
Dále
Dejte do zadělávací mísy vlažné mléko, cukr a sušené droždí a nechte několik minut rozjet kvásek. Poté přidejte vejce, olej, sůl a 4 sklenice hladké mouky. Pokud by těsto bylo během hnětení řídké, trochu mouky přidejte. Až bude hladké a nelepivé, přikryjte ho a nechte hodinu kynout.
Udělejte si rajčatový základ na pizzu. Smíchejte rajčatový protlak, olivový olej a trošinku horké vody. Poté přidejte prolisovaný česnek, tymián, kmín a pepř podle chuti. Vymažte plech olejem, dejte na něj těsto a rozprostřete ho po celé ploše. Pak ho potřete rajčatovou omáčkou.
Nasypejte na těsto strouhaný čedar (či jiný tvrdý sýr). Na něj vyskládejte krájené žampiony, olivy, papriku, salám a pálivou papričku či jiné ingredience dle vaší volby. Vložte plech do předehřáté trouby na 200 °C a pečte, dokud nebude pizza téměř hotová. Poté ji vyndejte, posypejte ještě trochou sýra a vraťte plech do trouby, dokud se sýr nerozteče.