Plněné kefírové placky se zeleninovou směsí - postup přípravy
Jestliže potřebujete levně navařit, placky na tisíc různých způsobů obvykle bývají jednou z cenově dostupných možností. Plněné kefírové placičky jsou navíc rovněž velmi rychlé a díky kefíru i krásně jemné a lahodné.
Na těsto
Na náplň
Do mísy nalijte kefír, nasypejte k němu sodu a promíchejte. Pak přidejte vejce, olej a sůl a opět promíchejte. Nakonec přidejte prosátou mouku a vypracujte těsto, které následně zpracujte na mírně pomoučněném vále. Těsto pak přikryjte obrácenou mísou a nechte 15 minut stát.
Mezitím si uvařte brambory doměkka. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte nahrubo. Na pánvi rozpalte olej a dejte na něj smažit cibuli. Po chvilce restování přidejte mrkev a smažte 5 až 6 minut. Uvařené brambory rozšťouchejte šťouchadlem, přilijte mléko, přidejte směs z pánve a vymíchejte směs.
Těsto rozdělte na 4 části. Na pomoučněném vále z každé rukou udělejte placku, zabalte do ní trochu směsi, uzavřete ji a zploštěte rukou. Na pánev dejte rozpálit trošku oleje a smažte placky pod poklicí z každé strany 5 až 6 minut.