Pštrosí vejce v trojobalu - postup přípravy
Navzdory svému názvu nemá tento pokrm vůbec nic společného s vejci největšího ptačího běžce, ale skutečnosti se jedná o kouli z mletého masa, v jejímž jádru se ukrývá klasické a obyčejné slepičí vajíčko. Mimo jiné je to skvělý způsob, jak zužitkovat zbylá vejce od velikonoc, proto si tento recept od paní Jany Šulcové určitě založte, bude se hodit.
Ingredience
Mleté maso smíchejte se sladkou paprikou, prolisovaným česnekem, solí a podravkou a vypracujte homogenní směs. Vejce uvařená natvrdo zabalte do větší vrstvy masové směsi, kterou poté vytvarujte do velké koule.
Vejce v mase obalte v hladké mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a nechte v něm masové koule zvolna smažit dozlatova ze všech stran.
Osmažené pštrosí vejce nechte okapat na talířku s několika vrstvami papírových utěrek a podávejte s vařeným bramborem či bramborovou kaší a s čerstvou nebo nakládanou zeleninovou oblohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.