Fazolky na kyselo se zakysanou smetanou - postup přípravy
Z konzervovaných fazolek můžete udělat klasický pokrm na kyselo, který se servíruje s vejcem na tvrdo, bramborem nebo knedlíkem. Recept nám poskytla paní Hana Petrášová.
Ingredience
Nakrájejte na jemno cibuli a dejte ji do hrnce smažit na másle. Když začne sklovatět, přidejte mouku a udělejte jíšku, kterou zalijte nálevem z konzervy nakládaných fazolek. V případě potřeby můžete přidat trošku vody. Za občasného míchání vařte 10 minut na mírném plameni.
Do hrnce přihoďte fazolky z konzervy a zakysanou smetanu, vše nechte zahřát k varu, ale již nevařte. Podle chuti fazolky dosolte, okyselte šťávou z citronu, případně doslaďte. Servírujte s vejcem vařeným na tvrdo, vařeným bramborem nebo knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.