Vepřové plátky na smetaně s hráškem a mrkví - postup přípravy
Vepřové plátky na smetaně s hráškem a mrkví jsou jednoduché jídlo, které v sobě snoubí chutnou klasiku české kuchyně s jednoduchostí. Vyzkoušejte ho podle oblíbeného receptu, o nějž se s námi podělila paní Ilona Šimůnková.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na plátky, které naklepejte a po obou stranách osolte a opepřete. Cibuli nasekejte nadrobno a špek nakrájejte na kostičky.
V hrnci rozehřejte špek a v tuku, který pustí, osmažte cibuli dorůžova. Přidejte plátky masa, nechte je z obou stran zatáhnout a podlijte je trochou vody. Maso duste pod pokličkou doměkka.
Do hrnce k masu přidejte hrášek a na kostičky nakrájenou mrkev. Vše nechte ještě chvíli povařit, dokud mrkev nezměkne.
Omáčku zahustěte záklechtkou z hladké mouky a vody a nechte ji ještě asi 10 minut provařit. Zjemněte ji smetanou, podle chuti dosolte a připepřete a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.