Pikantní lečo s klobásou - postup přípravy
Zeleninové lečo s klobásou je rychlé a zdravé jídlo, které plnohodnotně zastoupí jak oběd, tak i večeři. Vyzkoušejte ho podle receptu, který zveřejnil Youtube kanál Vaříme s Mozkem.
Ingredience
Klobásy a všechnu zeleninu nakrájejte na drobné kostičky. (Klobásu můžete nahradit jemným salámem či slaninou, anebo ji úplně vynechejte.)
V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a vsypte do něj nejprve pokrájenou cibulku. Nechte ji zesklovatět a přidejte klobásu. Trochu ji opečte, posypejte ji mletou sladkou paprikou a důkladně ji rozmíchejte.
Nyní přidejte do pánve i veškerou zeleninu včetně šťávy, která se z ní uvolnila. Směs dochuťte zeleninovým bujónem a čerstvě mletým černým pepřem, podlijte ji trochou vody (případně namísto bujónu a vody použijte zeleninový vývar), vše promíchejte a pod pokličkou nechte dusit doměkka.
Když je zelenina měkká, vyklepněte do pánve 4 vejce, osolte je a zamíchejte do směsi. Nechte vejce důkladně provařit, lečo odstavte ze sporáku a podávejte spolu s čerstvým pečivem, anebo s vařeným bramborem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem