Tvarohové knedlíky s čerstvými švestkami - postup přípravy
Sladké knedlíky plněné švestkami lze udělat i z velmi jednoduchého tvarohového těsta bez složitého zadělávání a kynutí. Recept na ně nám poskytla paní Lenka Sedláčková.
Ingredience
V zadělávací míse smíchejte měkký tvaroh, polohrubou a hrubou mouku, vejce a špetku soli. Ze všech ingrediencí vypracujte hutné a lesklé těsto.
Z něho poté odeberte kusy na jednotlivé knedlíky. Z každého udělejte placičku a doprostřed vložte vypeckovanou švestku. Pečlivě zabalte a co nejlépe zamačkejte spoje těsta.
Dejte na sporák hrnec s vodou a přiveďte ji k varu. Poté vhoďte knedlíky dovnitř a opatrně zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Vařte je zhruba 10 minut.
Po vyndání knedlíky propíchněte. Jak je dochutíte, je na vás. Lze je omastit rozpuštěným máslem a posypat strouhaným perníkem či mákem s cukrem. Můžete použít i tvaroh, moučkový cukr či šlehačku.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.