Rychlá frankfurtská polévka s párkem - postup přípravy
Pokud u vás na stole nesmí chybět při víkendovém obědu polévka, nechte se inspirovat YouTube kanálem Vaříme s Mozkem. Frankfurtská polévka je snadná, rychlá a nepotřebujete na její přípravu žádné speciální suroviny.
Ingredience
Očistěte si cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Do hrnce nalijte olej a nechte ho rozpálit. Poté přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Nakrájejte párky na kolečka a přidejte je k orestované cibuli.
Do hrnce přisypte 2 lžíce hladké mouky, promíchejte a krátce osmažte. Vmíchejte 1 lžíci mleté sladké papriky, po pár vteřinách přilijte vodu a přidejte jeden bujón. Polévku vařte 10 minut. Pokud chcete, aby měla silnější chuť, nahraďte vodu a bujón vývarem.
Mezitím, co se polévka vaří, si oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Poté je přidejte do hrnce a dochuťte solí a mletým pepřem. Jakmile budou brambory měkké, přilijte mléko nebo smetanu a ještě chvíli provařte.
Hotovou polévku můžete ihned podávat. Nakonec ji ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou. Servírujte ji samotnou nebo s pečivem.
Tip: Jakmile bude polévka hotová, přidejte špetku sušené majoránky, která polévku krásně provoní.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem