Minizáviny s pomerančovou náplní - postup přípravy
Připravte si jednoduché minizáviny s osvěžující pomerančovou chutí. Dezert je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu. Navíc jej můžete servírovat nejen hostům ke kávě nebo čaji, ale také jako chutnou snídani.
Těsto
Náplň
Na pomazání
V míse vyšlehejte kefír s vejcem a cukrem. Do mísy vsypte mouku s kypřícím práškem do pečiva a vše zamíchejte. Do směsi přidejte také změklé máslo s kváskem a uhněťte těsto.
Poznámka: Kvásek vytvoříte tak, že suché droždí rozmícháte ve vodě s lžičkou cukru a lžičkou mouky a směs necháte 15 minut odpočívat.
Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte jej kynout. Zatím si připravte náplň do dezertu. Pomeranč položte do mísy a zalijte ho vroucí vodou. Poté jej nakrájejte na čtvrtky, které vložte do mixéru a pomeranč rozmixujte na kaši.
Do nádoby přisypte cukr se škrobem a znovu mixujte. Na závěr do náplně přimíchejte lžíci krupice. Těsto vyválejte na plát ve tvaru obdélníku o výšce 0,4 cm a jeho povrch rovnoměrně potřete připravenou náplní.
Těsto zarolujte a nožem jej nakrájejte na stejně velké trojúhelníky, které ukládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každý kousek pomažte rozšlehaným vejcem a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Tip: Minizáviny s náplní podávejte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко