Kakaové řezy „6 lžic“ s čokoládovým krémem - postup přípravy
Potěšte svou rodinu a připravte jim kakaové řezy s příznačným názvem „6 lžic“ s jemným čokoládovým krémem. Tento dezert je velmi snadný a zvládnete ho za pár minut.
Kakaový korpus
Čokoládový krém
Cukrový sirup
Do mísy rozklepněte vejce a přidejte do nich cukr. Směs šlehejte přibližně 5 minut do jemné pěny. Poté do ní přidejte olej, mléko a vodu.
Směs vyšlehejte po dobu 30 sekund. Poté do mísy přisypte prosátou hladkou mouku s kakaem a kypřicím práškem do pečiva.
Kakaovou směs poté pečlivě a pomalu promíchejte. Formu o velikosti 30×20 cm vymažte máslem a těsto do ní nalijte. Následně ho vložte do předehřáté trouby na 180 °C.
Korpus pečte při lehce otevřené troubě přibližně 20 minut. Poté ho vyjměte a pomocí špejle si ověřte, zda je korpus hotový. Následně ho nechte zcela vychladnout.
Do hrnce nalijte vodu a přidejte do ní cukr. Směs promíchejte a přiveďte ji varu. Poté ji vařte 1 minutu, stáhněte ji z ohně a nechte ji vychladnout po dobu 10 minut.
Horký cukrový sirup nalijte na celou plochu vychladlého korpusu. Do hrnce nalijte smetanu ke šlehání a přidejte do ní nalámanou čokoládu. Směs míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Horkou čokoládovou smetanu nalijte na vychladlý korpus a dezert ho vložte na 3 hodiny do lednice. Poté ho nakrájejte na kostky a servírujte ho.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba