Med s hlohem jen ze 3 surovin - postup přípravy
Udělejte něco pro své zdraví a připravte si med s hlohem. Zmírňuje bolest, posiluje srdce, skvěle chutná a můžete ho skladovat i několik měsíců.
Ingredience
Plody hlohu důkladně omyjte a vsypte je do většího hrnce, zalijte je vodou a obsah hrnce přiveďte k varu při nejvyšší teplotě.
Poté teplotu varu snižte na minimum a plody hlohu vařte pod pokličkou 1 hodinu. Po této době, šťouchadlem na brambory, hloh rozmačkejte a ještě 1 minutu bobule vařte.
Nyní hrnec odstavte z tepla a pokračujte v rozmačkávání jeho obsahu. Následně rozmačkané bobule propasírujte přes síto.
Tip: Abyste získali co nejvíc šťávy, propasírované slupky hlohu vložte do plátýnka a vymačkejte z nich maximum tekutiny.
Šťávu nechte volně vychladnout a poté do ní vmíchejte med. Ingredience míchejte, dokud se nepropojí a tekutinou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a skladujte na temném a chladném místě.
Poznámka: Sterilizace sklenic i víček je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.
Účinky
- podporuje normální činnost srdce
- reguluje tlak a puls
- posiluje činnost srdečního svalu
- zmírňuje arytmii
- stimuluje krevní oběh v celém těle
- udržuje srdce, žíly a tepny zdravé
- zmírňuje příznaky angíny
- pomáhá od bolesti
Dávkování
Abyste dosáhli nejlepších výsledků, užívejte 1–2 lžíce medu s hlohem po dobu 10 dnů. Můžete ho jíst samotný po lžičkách, ale také si ho můžete namazat na pečivo nebo přidat do nápoje.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuhanje je zabavno