Krémová cuketová polévka s batáty - postup přípravy
Krémovou cuketovou polévku připravíte rychle a jednoduše. Je lehká, jemná, výživná a skvěle se hodí k obědu i večeři. V letních měsících chutná skvěle také vychlazená.
Ingredience
Nadrobno nakrájenou cibuli s nakrájeným česnekem smažte 2–3 minuty na rozpuštěném másle s olivovým olejem.
Zatím z chilli papričky odstraňte semeník, nakrájejte ji nadrobno a přidejte ji do hrnce k cibuli. Směs zamíchejte a smažte ji další 1 minutu. Poté do hrnce přidejte nakrájenou cuketu a zeleninu smažte další 2 minuty.
Poznámka: Z cuket předem odstraňte okraje, které nebudete používat.
Nyní přidejte do hrnce oloupaný a nakrájený sladký brambor a zeleninu zalijte vývarem, který osolte. Hrnec zakryjte pokličkou a polévku vařte na středním plameni 15 minut.
Po této době polévku odstavte z tepla a rozmixujte ji tyčovým mixérem. Následně ji přiveďte zpět k varu a vmíchejte do ní smetanu, sůl a pepř dle vlastní chuti. Polévku přestaňte vařit a vmíchejte do ní na závěr nasekanou petrželku.
Tip: Každou porci polévky servírujte posypanou nasekanou petrželkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Zdravé recepty