Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dýňový koláč s ořechy a medem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Dýňový koláč s ořechy a medem - postup přípravy

Dýňový koláč s ořechy je zdravější alternativou k tradičním dezertům, plnou zeleniny a sladkého medu. Výhodou je, že neobsahuje přidaný cukr a nemusíte ho péct.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dýni oloupejte, zbavte ji jádřince a nakrájejte ji na kousky, které vložte do hrnce, zalijte je vodou a vařte 15 minut. 

2. KROK

Zatím nasekejte vlašské ořechy nadrobno. Uvařenou dýni sceďte, vraťte ji zpět do hrnce, smíchejte ji s kondenzovaným mlékem a skořicí a rozmixujte ji do hladka.

3. KROK

Do směsi vmíchejte mléko a poté, co se ingredience propojí, přidejte kukuřičný škrob. Poté vše zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí. 

4. KROK

Těsto vlijte do mísy, kde ho posypte ořechy a polijte medem. Dezert vložte na 5 hodin do lednice. 

Tip: Dýňový koláč s ořechy servírujte nakrájený na kousky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: schöne desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů