Kakaové kytičky s bílou čokoládou a sezamem - postup přípravy
Ohromte své blízké kakaovými kytičkami, které ozvláštní každou vánoční tabuli. Cukroví je rychlé a snadné na přípravu a oblíbíte si ho pro jeho vzhled i chuť.
Těsto
Na obalení a zdobení
Poleva
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Poté, co se ingredience propojí, do nich vešlehejte vejce a vmíchejte mouku s kakaem.
Poznámka: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s kakaem, před použitím, prosejte a mouku přidejte do směsi nadvakrát.
Z těsta postupně odebírejte části o velikosti přibližně 3 cm, z kterých vytvořte kuličky, které obalte ve vaječném bílku a sezamových semínkách. Pomocí tvořítka udělejte v kuličce ozdobné tvary, připomínající okvětní lístky
Tip: Při tvarování cukroví se můžete inspirovat postupem ve videu níže.
Postup opakujte, dokud budete mít ingredience a cukroví odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Kakaové kytičky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–18 minut.
Cukroví nechte vychladnout a poté střed každé kytičky ozdobte bílou čokoládou a čokoládovým bonbonem dle vlastního výběru. Místo bonbonu můžete použít ořech.
Poznámka: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a na cukroví ji aplikujte pomocí cukrářského sáčku.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Татьяной