Bramborový nákyp s uzeninou a parmazánem - postup přípravy
Máte-li chuť na jemné brambory s bohatou chutí uzeniny a sýra, připravte si snadný bramborový nákyp. Tento rychlý pokrm je ideální pro rodinný oběd i večeři.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky, které vařte, v osolené vodě, 15–20 minut, doměkka.
Mezitím nakrájejte párky na kolečka, která smažte na másle 3 minuty, společně s prolisovaným česnekem. Párky zalijte citronovou šťávou, ingredience zamíchejte a odstavte z tepla.
Uvařené brambory sceďte a rozšťouchejte je. Poté do nich vmíchejte máslo. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte zakysanou smetanu a, nadrobno nakrájenou, mrkev s nakrájenou jarní cibulkou a kukuřicí.
Přidejte také nakrájené zelené olivy a vše důkladně promíchejte. Do směsi vmíchejte také osmažené párky a polovinu směsi vložte do, olivovým olejem, vymazané zapékací mísy.
Pokrm posypte polovinou množství, najemno nastrouhaným, parmazánem, který zakryjte druhou částí zeleninové směsi. Povrch pokrmu posypte zbylým parmazánem a oreganem.
Bramborový nákyp pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Jídlo můžete podávat v kombinaci s oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříte se mnou?