Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Medailonky z vepřové panenky se sýrovou omáčkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Medailonky z vepřové panenky se sýrovou omáčkou - postup přípravy

Připravte si oběd jako ze špičkové restaurace a vyzkoušejte recept na tyto medailonky z vepřové panenky, které jsou doplněné o vynikající sýrovou omáčku. Podávat je můžete s lehkým salátem nebo bramborami.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na maso

Na omáčku

Na salát

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vepřovou panenku nakrájejte na 4 cm vysoké kousky a zlehka je rozmáčkněte dlaní. Poté je osolte a opepřete z obou stran. Do mísy nalijte olivový olej, přidejte do něj maso, lehce ho promasírujte a nechte ho 10 minut odpočinout.

2. KROK

Na pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje. Maso poté osmažte na vysokém plameni po dobu 4 minut z každé strany. Následně ho vyjměte a přendejte ho na talíř.

3. KROK

Ve stejné pánvi rozehřejte olej, přidejte do ní nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Zeleninu restujte 1 minutu. Poté do ní vmíchejte máslo, mouku a vše krátce osmažte.

4. KROK

Směs zalijte vínem, osolte a opepřete ji. Poté ji vařte, dokud se víno neodpaří. Následně přidejte hovězí vývar ve dvou dávkách a vždy nechte směs pár minut vařit.

5. KROK

Do směsi přidejte nakrájený sýr, snítku tymiánu a míchejte, dokud se sýr nerozpustí. Poté přes jemné síto přeceďte omáčku zpět do pánve.

6. KROK

Vložte maso zpět do pánve s omáčkou a nechte ho dusit 3–4 minuty. Mezitím nakrájejte omyté okurky na půlkolečka, rajčata na polovinu a oloupané avokádo na kostičky.

7. KROK

Zeleninu přendejte do mísy, přidejte do ní olivový olej a citrónovou šťávu. Poté ji dochuťte solí, pepřem a vše pečlivě promíchejte.

8. KROK

Na talíř naservírujte plátky masa, přelijte ho sýrovou omáčkou a nakonec přidejte zeleninový salát.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů