Medailonky z vepřové panenky se sýrovou omáčkou - postup přípravy
Připravte si oběd jako ze špičkové restaurace a vyzkoušejte recept na tyto medailonky z vepřové panenky, které jsou doplněné o vynikající sýrovou omáčku. Podávat je můžete s lehkým salátem nebo bramborami.
Na maso
Na omáčku
Na salát
Vepřovou panenku nakrájejte na 4 cm vysoké kousky a zlehka je rozmáčkněte dlaní. Poté je osolte a opepřete z obou stran. Do mísy nalijte olivový olej, přidejte do něj maso, lehce ho promasírujte a nechte ho 10 minut odpočinout.
Na pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje. Maso poté osmažte na vysokém plameni po dobu 4 minut z každé strany. Následně ho vyjměte a přendejte ho na talíř.
Ve stejné pánvi rozehřejte olej, přidejte do ní nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Zeleninu restujte 1 minutu. Poté do ní vmíchejte máslo, mouku a vše krátce osmažte.
Směs zalijte vínem, osolte a opepřete ji. Poté ji vařte, dokud se víno neodpaří. Následně přidejte hovězí vývar ve dvou dávkách a vždy nechte směs pár minut vařit.
Do směsi přidejte nakrájený sýr, snítku tymiánu a míchejte, dokud se sýr nerozpustí. Poté přes jemné síto přeceďte omáčku zpět do pánve.
Vložte maso zpět do pánve s omáčkou a nechte ho dusit 3–4 minuty. Mezitím nakrájejte omyté okurky na půlkolečka, rajčata na polovinu a oloupané avokádo na kostičky.
Zeleninu přendejte do mísy, přidejte do ní olivový olej a citrónovou šťávu. Poté ji dochuťte solí, pepřem a vše pečlivě promíchejte.
Na talíř naservírujte plátky masa, přelijte ho sýrovou omáčkou a nakonec přidejte zeleninový salát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fleisch Rezepte von Irma