Rychlé cuketové bramboráky s mozzarellou - postup přípravy
Rychlé cuketové bramboráky jsou lehké, vláčné a krásně provoní vaši domácnost. Skvěle se hodí k bezmasému obědu, jako příloha k masu, předkrm i svačinka.
Těsto
Na smažení
Z cukety odřízněte okraje, zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle a vymačkejte z ní maximum šťávy.
Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost, zejména u starších kusů.
V samostatné míse vyšlehejte vejce s nastrouhanou mozzarellou, prolisovaným česnekem a do směsi vmíchejte cuketu. Ingredience osolte, opepřete, ochuťte bazalkou a mletou sladkou paprikou.
Přidejte nasekanou pažitku, strouhanku, mouku a ingredience důkladně zamíchejte. Ze vzniklé směsi odebírejte množství o velikosti 1 lžíce, z kterého vytvářejte na pánvi s rozpáleným olejem placičky.
Rychlé cuketové bramboráky smažte 2–3 minuty, z každé strany a poté je servírujte dle potřeby.
Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Deli Cuisine

