Vaječné placky s rajčaty a cibulí - postup přípravy
Když je doma celá rodina, musí se kuchař nebo kuchařka sakramentsky ohánět, aby nakrmili všechny hladové krky. Pak přijde vhod jakýkoliv jednoduchý recept na voňavé, lahodné a vydatné jídlo, které veškeré nářky na hladový žaludek rázem uklidní a zanechají na všech tvářích jen blažený úsměv. Z této kategorie je dobrota, kterou se vám dnes chystáme představit. Jsou to placky, které připomínají „zpevněnou“ vajíčkovou omeletu, která je doplněná o lahodnou kombinaci rajčat a cibule. Je to velká dobrota a vaši blízcí si budou jenom olizovat prsty.
Ingredience
Vejce si vyklepněte do mísy, osolte a opepřete je. Přisypte mouku a důkladně prošlehejte, aby ve vaječné směsi nezůstaly hrudky. Rajče, cibuli a kopr očistěte, nakrájejte najemno a přidejte ke směsi. Obsah mísy velmi důkladně promíchejte.
Postavte na kamna větší pánev s trochou rostlinného oleje, zahřejte ji a když je horká, odebírejte z misky po lžících těsto, ze kterého na rozpálené pánvi tvarujte malé placičky. Smažte dozlatova po obou stranách po dobu kolem 3 minut, dokud jejich povrch nezíská křupavou zlatohnědou kůrčičku. Poté je opatrně vyjměte z pánve a nechte okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami, abyste se zbavili přebytečného oleje.
Podávejte ještě čerstvé s kopečkem zakysané smetany, domácí majonézy nebo jakoukoliv jinou oblíbenou studenou omáčkou. Pokud chcete, můžete kromě rajčat a cibule do těsta přidat i jakékoliv další druhy zeleniny, které máte rádi.
Přejeme vám spoustu zábavy při vaření, dobrou chuť a příjemnou rodinnou pohodu.