Pečený bochník se sýrem a bylinkami - postup přípravy
Pečený bochník se sýrem a bylinkami je ideální pro vydatnou snídani nebo jako mimořádně chutné občerstvení k jakémukoli pití na slavnostním stole. Tuto pochoutku si můžete připravit podle našeho postupného receptu z jakéhokoli chleba, i když už trochu staršího, a to ve vlastní kuchyni. Potřebovat budete jen několik surovin a užijete si úžasně chutného pokrmu, který vás příjemně zasytí. Vychutnají si ho nejen dospělí, ale také děti. Ujistěte se ovšem, že chuť česneku pro ně nebude příliš agresivní.
Ingredience
V první řadě byste si samozřejmě měli připravit všechny produkty, které budete k výrobě potřebovat. Poté nastrouhejte sýr najemno, nasekejte petržel a lisujte česnek (nebo nakrájejte najemno). Všechny tři suroviny smíchejte dohromady, aby se důkladně spojily.
Poté do této směsi přidejte měkké máslo o pokojové teplotě. Promíchejte a náplň bude hotová.
Nyní nakrojte chléb na plátky, aniž byste prořízli bochník.
Ten musí stále držet u sebe, ale měli byste vytvořit řezy, které budete moci naplnit připravenou náplní.
Až to uděláte, zabalte bochník chleba do alobalu a dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte po dobu 20 minut. Poté alobal rozevřete a dejte do trouby na dalších 5 minut.
Chléb díky tomu bude příjemně křupavý. Pokud budete pokrm servírovat malým dětem, přidejte trochu méně česneku. Přejeme dobrou chuť!