Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelná placka s cibulí, šunkou a černuchou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zelná placka s cibulí, šunkou a černuchou - postup přípravy

Připravte pro své blízké rychlou, zdravou a vydatnou večeři v podobě zelné placky s cibulí, šunkou a černuchou! Vaše rodina i vy samotní se budete oblizovat až za ušima! Taková je to dobrota! Kromě jiného vám vaření nezabere mnoho času!

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si omyjte hlávkové zelí a překrojte ho na půl. Jednu půlku uchovejte na další vaření a tu druhou namočte do mírně solené vody na pár minut. Mezitím si oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji na tenké půl měsíčky.




Poté ji vložte do velké mísy a smíchejte spolu s jemně nasekaným zelím, které jste předtím nechali okapat od vody.

Dokončování těsta a smažení zelné placky

Dále k zelenině přidejte dvě vyšlehaná vejce, sůl, mletý pepř, hladkou mouku, kukuřičný škrob, sójovou omáčku a vše pečlivě promíchejte v homogenní směs. Nyní si k ruce vezměte pánev, rozpalte s v ní trochu oleje a na něj naneste zelné těsto.

To rozprostřete po celém dnu pánve a smažte dozlatova. Na povrch placky nakonec natřete poslední vyšlehané vajíčko, poklaďte kolečka pokrájené šunky, posypte černuchou a dopékejte i z druhé strany.

Servírování zelné placky s cibulí, šunkou a černuchou

Usmaženou zelnou placku s cibulí, šunkou a černuchou vyjměte z pánve a ihned podávejte třeba s dipem ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Hodit se budou k pokrmu i studené omáčky typu kečup, tatarka a podobně. Přejeme vám dobrou chuť!

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů