Banánová bábovka s ořechy - postup přípravy
Bábovku nemusíte dělat podle klasických postupů, ale lze ji upéci třeba z banánů. Svůj oblíbený recept na ni nám poskytla paní Pavla Máslová.
Ingredience
Do mísy dejte žloutky ze čtyř vajec, bílky dejte do vedlejší. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte je do pěny. Poté si zralé banány vidličkou nebo za pomoci robotu zpracujte na kaši. Pak je přidejte ke žloutkům s cukrem spolu se změklým máslem, vanilkovým cukrem, nadrobno nasekanými vlašskými ořechy, moukou a práškem do pečiva.
Všechno důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily. Poté přidejte ušlehaný sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta, aby těsto zůstalo hezky nadýchané.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Kovová je lepší než silikonová, tato bábovka se na silikon totiž lepí. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte bábovku 40 až 45 minut. Propečení můžete vyzkoušet třeba špejlí. Po upečení bábovku vyklopte, nechte vychladnout a servírujte posypanou moučkovým cukrem.