Bramborové placky s pečeným kuřecím masem a okurkovým salátem - postup přípravy
Plýtvání jídlem trápí nejednoho z nás. Paní Romana Važanská dělá placky ze zbylé bramborové kaše a pečeného kuřete, díky kterému je z nich plnohodnotná večeře, obzvláště když je navíc doplní okurkovým salátem.
Bramborové placky
Okurkový salát
Bramborové placky
1. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji na oleji dozlatova.
2. Sýr nastrouhejte nahrubo. Maso z pečeného kuřete nakrájejte na menší kousky, pažitku anebo petrželku nasekejte najemno.
3. V míse smíchejte bramborovou kaši, cibulku, nastrouhaný sýr, vajíčko, kuřecí maso, mouku a pažitku. Vše dochuťte solí a pepřem.
4. Směs nabírejte lžící a pečte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
Okurkový salát
1. Salátové okurky oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
2. Poté je dochuťte solí a pepřem.
3. Přidejte šťávu z citronu a zakysanou smetanu.
4. V případě potřeby salát dochuťte špetkou cukru. Podávejte nejlépe vychlazený.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.