Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brokolicový krém s houstičkou smaženou na másle

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Brokolicový krém s houstičkou smaženou na másle - postup přípravy

Připravte si lahodný brokolicový krém podle receptu paní Jaroslavy Slavíkové. Je rychlý, levný a přesto vydatný. Díky jednoduchému triku autorky navíc brokolice ani po uvaření neztratí svou krásně zelenou barvu.

Ingredience pro:
1 porce

Brokolicový krém

Houstička na másle

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Odkrojte brokolici hlavičky a očistěte všechny její stvoly. Hlavičky omyjte a uvařte v menším množství osolené vody. Nyní přichází důležitý krok, aby si brokolice zachovala barvu. Hlavičky totiž musíte prudce zchladit ve studené vodě. Vývar z nich si ponechejte na potom.

2. KROK

Stvoly nakrájejte na plátky a osolte dle chuti. Brambory nakrájejte na kostičky. Obojí dejte do hrnce a osmažte je na másle, dokud brambory nezměknou. Hlavičky překrájejte a vymačkejte z nich vodu, ke konci smažení je na chvilku přidejte k bramborám orestovat.

3. KROK

Zalijte vše vývarem z hlaviček a chvilku provařte doměkka. Vše rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte česnekem. Housku nakrájejte na kostičky a osmažte na másle dokřupava. Poté můžete podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů