Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchty plněné karamelovým Salkem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Buchty plněné karamelovým Salkem - postup přípravy

Buchty plněné karamelovým Salkem potěší všechny milovníky nadýchaných sladkých pochoutek. Připravíte je z kynutého těsta, a to velmi rychle a jednoduše.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Drobenka

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Teplé mléko smíchejte se sušeným droždím, lžící cukru a 3 lžícemi mouky. Jakmile se ingredience propojí, mísu zakryjte potravinovou fólií a směs nechte reagovat 10–15 minut.

2. KROK

Mezitím v samostatné míse vyšlehejte vejce se solí, zbytkem cukru, rozpuštěným máslem a vzniklou směs vmíchejte do kvásku. 

Poznámka: Máslo rozpustíte za 2 minuty v mikrovlnné troubě.

3. KROK

Do směsi vmíchejte zbytek mouky a vytvořte těsto, do kterého zapracujte olej a hněťte ho dalších 5 minut. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

4. KROK

Těsto vložte do mísy, vymazané olejem, zakryjte ho fólií a nechte kynout 30 minut. Poté ho znovu prohněťte a nechte ho kynout ještě hodinu. 

5. KROK

Během kynutí připravte drobenku, smícháním mouky, cukru a změklého másla. Vykynuté těsto poté rozdělte na 12 kousků, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte fólií a nechte je kynout ještě 10 minut. 

6. KROK

Z každého bochánku poté vytvořte placičku o tloušťce 1–1,5 cm, do jejího středu aplikujte lžičku karamelového Salka a tu do těsta zabalte. 

7. KROK

Naplněné buchty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, zakryjte je fólií a nechte je kynout posledních 20 minut. Poté je potřete rozšlehaným vaječným žloutkem, smíchaným se lžící vody a posypte je drobenkou. 

8. KROK

Buchty plněné karamelovým Salkem vložte do předehřáté trouby na 180 °C  a pečte je 20–25 minut. 

Poznámka: Pochoutku servírujte až po vychladnutí, aby byla lépe stravitelná.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů