Buchty plněné karamelovým Salkem - postup přípravy
Buchty plněné karamelovým Salkem potěší všechny milovníky nadýchaných sladkých pochoutek. Připravíte je z kynutého těsta, a to velmi rychle a jednoduše.
Těsto
Náplň
Drobenka
Na potření
Teplé mléko smíchejte se sušeným droždím, lžící cukru a 3 lžícemi mouky. Jakmile se ingredience propojí, mísu zakryjte potravinovou fólií a směs nechte reagovat 10–15 minut.
Mezitím v samostatné míse vyšlehejte vejce se solí, zbytkem cukru, rozpuštěným máslem a vzniklou směs vmíchejte do kvásku.
Poznámka: Máslo rozpustíte za 2 minuty v mikrovlnné troubě.
Do směsi vmíchejte zbytek mouky a vytvořte těsto, do kterého zapracujte olej a hněťte ho dalších 5 minut.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Těsto vložte do mísy, vymazané olejem, zakryjte ho fólií a nechte kynout 30 minut. Poté ho znovu prohněťte a nechte ho kynout ještě hodinu.
Během kynutí připravte drobenku, smícháním mouky, cukru a změklého másla. Vykynuté těsto poté rozdělte na 12 kousků, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte fólií a nechte je kynout ještě 10 minut.
Z každého bochánku poté vytvořte placičku o tloušťce 1–1,5 cm, do jejího středu aplikujte lžičku karamelového Salka a tu do těsta zabalte.
Naplněné buchty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, zakryjte je fólií a nechte je kynout posledních 20 minut. Poté je potřete rozšlehaným vaječným žloutkem, smíchaným se lžící vody a posypte je drobenkou.
Buchty plněné karamelovým Salkem vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte je 20–25 minut.
Poznámka: Pochoutku servírujte až po vychladnutí, aby byla lépe stravitelná.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Варвара Никоненко

