Caesar salát s kuřecím masem - postup přípravy
Caesar salát s kuřecím masem je lehký a sytý pokrm, který vyniká výraznou chutí a křupavostí. Připravíte ho snadno a můžete ho servírovat jako rychlý oběd nebo večeři.
Maso
Krutony
Dresink
Ostatní ingredience
Začněte s přípravou dresinku. Vaječné žloutky rozmixujte s olivovým olejem, citronovou šťávou, bílým octem, hořčicí, česnekem, solí, pepřem a parmazánem dohladka.
Za stálého mixování přidávejte postupně rostlinný olej, po 40 vteřinách dresink zakryjte potravinovou fólií a vložte ho do lednice. Pokračujte s přípravou masa.
Maso ochuťte solí, pepřem a smažte ho 4–6 minut z každé strany. Poté ho nakrájejte na kousky, které smažte ještě 1 minutu a poté připravte krutony.
Toastový chleba nakrájejte na kostky, které ochuťte sušeným česnekem, sušenou petrželkou a smažte je na výpeku z masa 1–2 minuty. Nakonec zpracujte zbytek ingrediencí.
Římský salát omyjte a nasekejte na menší kousky, společně s cherry rajčaty. Salát rozprostřete na servírovací talíř, pokryjte ho krutony, rajčaty a masem.
Caesar salát ochuťte dresinkem a podávejte ho samostatně nebo s oblíbeným pečivem.
Tip: Pokud chcete, můžete salát obohatit vařeným vejcem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Deli Cuisine

