Česnekový chlebíček s bylinkami a sýrem - postup přípravy
Výborný česnekový chlebíček podle receptu paní Romany Važanské vás okouzlí nejen svou pronikavou chutí česneku, ale také neodolatelnou vůní jarních bylinek.
Ingredience
Nejprve vyšlehejte žloutky s máslem. Prosejte mouku a poté do ní přidejte sůl, pepř, jedlou sodu a mléko. Směs postupně přidávejte do ušlehaných žloutků a důkladně promíchejte.
Do těsta vmíchejte slaninu, nastrouhaný sýr a nasekané bylinky s prolisovaným česnekem. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte ho do těsta.
Těsto přelijte do formy vymazané tukem a pečte ho v předem předehřáté troubě na 180°C po dobu zhruba 30–40 minut. Před vyklepnutím z formy nechte chlebíček úplně vychladnout.
Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách RubyRom.