Dietní okurkový salát s čerstvým koprem - postup přípravy
Připravte si dietní okurkový salát, který můžete jíst a nepřiberete ani kilo. Je vhodný nejen pro dietáře, ale pro všechny milovníky osvěžujících chutí a šťavnatých pokrmů.
Ingredience
Příloha
Okurky omyjte, odstraňte z nich okraje, oloupejte je a nakrájejte na plátky, které v míse smíchejte se solí. Poté je přendejte do cedníku a nechte z nich odkapávat šťávu.
Poznámka: Díky soli okurky pustí přebytečnou šťávu a zkřehnou.
Mezitím nakrájejte jarní cibulku nadrobno a smíchejte ji v samostatné misce s nasekaným koprem. Do mísy přidejte vymačkané okurky, citronovou šťávu, pepř, mletou sladkou papriku a řecký jogurt.
Ingredience důkladně promíchejte a dietní okurkový salát servírujte s opečeným toastovým chlebem.
Tip: Toasty smažte z každé strany přibližně 1 minutu, dozlatova. Každou porci můžete doplnit plátky slaniny.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfacher Koch