Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dietní okurkový salát s čerstvým koprem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Dietní okurkový salát s čerstvým koprem - postup přípravy

Připravte si dietní okurkový salát, který můžete jíst a nepřiberete ani kilo. Je vhodný nejen pro dietáře, ale pro všechny milovníky osvěžujících chutí a šťavnatých pokrmů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurky omyjte, odstraňte z nich okraje, oloupejte je a nakrájejte na plátky, které v míse smíchejte se solí. Poté je přendejte do cedníku a nechte z nich odkapávat šťávu.

Poznámka: Díky soli okurky pustí přebytečnou šťávu a zkřehnou.

2. KROK

Mezitím nakrájejte jarní cibulku nadrobno a smíchejte ji v samostatné misce s nasekaným koprem. Do mísy přidejte vymačkané okurky, citronovou šťávu, pepř, mletou sladkou papriku a řecký jogurt. 

3. KROK

Ingredience důkladně promíchejte a dietní okurkový salát servírujte s opečeným toastovým chlebem. 

Tip: Toasty smažte z každé strany přibližně 1 minutu, dozlatova. Každou porci můžete doplnit plátky slaniny.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Einfacher Koch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů